De locatie

Hendré Sijbring, Manager Port Technology van Groningen Seaports NV, beschrijft de locatie van de GROENE POORT als volgt:

“De plek is gelegen naast het restaurant Wrakketaria net buiten de 10-6 contour. Een plek met historie, gelokaliseerd op de oude zeedijk, in de buurt van een mooie authentieke dijkcoupure."Hendré Sijbring nogmaals:


"We staan hier op de letterlijke overgang van Gronings akkerbied naar een modern industrieel havencomplex. Met rondom een fantastisch uitzicht over het vlakke land naar Roodeschool, de dappere molen Goliath tussen de hoge slanke windmolens, het estuarium de Eems met in de verte Borkum, dan de Eemshaven met de havenbekkens en de grote schepen en vervolgens aan de horizon de grote gebouwen van Google met daarachter Delfzijl. Een verbinding van ruimte en tijd, van graanrepubliek tot digitaal tijdperk, van natuur en economie, van de warmte van de kleigronden tot de kou uit de gure winterse stormen, van toerisme en noeste arbeid.”

Faciliteiten rondom


Hendré Sijbring tot slot: "Er is een parkeerplaats aanwezig waar de TOP Eemshaven door de Provincie al was bedacht. Verder is op ca. 100 m afstand een tankstation, (elektrische) fietsverhuur en fietsreparatie Parkdiensten alsmede een andere kleine restauratieve gelegenheid aanwezig. De bereikbaarheid, parkeergelegenheid en zichtbaarheid is erg goed en de locatie is direct gelegen aan de toeristische routes zoals de Dollardroute en Kiek over Diek. Je hoeft er niet voor om te rijden c.q. fietsen. Deze plek is qua openbare veiligheid ook goed omdat er veel mensen langs komen en tevens is het aan de ringweg van de haven gelegen waardoor bezoekers niet direct in het havengebied met veel vrachtverkeer hoeven te komen."

Contact opnemen

Bel ons via 0595-435920 voor meer informatie.